קיימת טענה שאומרת שבמידה ובארוחה אחת אנחנו נאכל יותר מ-20 גרם חלבון הגוף לא יספוג אותו, האמנם?
קודם כל נזכיר שמטרת אכילת חלבון היא לעודד סינתזת חלבון לבניית השריר ועל מנת שלא יתבצע פירוק של השרירים. פירוק השריר נוצר כתוצאה ממחסור באכילת חלבון (כל אחד והכמות שהוא צריך בהתאם למשקלו) או אי ביצוע של אימוני התנגדות – גירוי לשרירים (אימוני כוח).
כמות החלבון היומית המומלצת למתאמן הממוצע היא בין 1.6-2 גרם חלבון כפול משקל הגוף.
אולם, נשאלת השאלה מה יקרה במידה ונאכל יותר חלבון ממה שהגוף שלנו צריך, האם זה נספג? האם זה נותן יתרון ?
במידה ונאכל כמות חלבון גבוהה יותר ממה שהגוף שלנו צריך, החלבון לא “יתבזבז” ולא אכלנו לחינם. החלבון לא משרת אותנו רק למטרת בניית שריר אלא גם לתהליכים נוספים בגופנו כגון: בניית תאי עור חדשים, בניית מערכת החיסון וכו’.
אכילת כמות חלבון גבוהה מהכמות המומלצת היא לא חובה והיא לא מהווה יתרון עבור אלו שכן עושים זאת, ישנם אנשים בריאים המגיעים גם לכמות חלבון פי 3 ממשקל הגוף (כל עוד אין בעיה בכליות זה לא יגרום לנזק) אך במידה ונאכל בהתאם להמלצות זה יספיק על מנת לשרת את כלל מטרות הגוף ואין צורך מהותי לאכול חלבון מעבר לכמות היומית המומלצת.
שאלה נוספת שעולה בקרב מתאמנים היא האם כדאי לחלק את כמות החלבון היומית לאורך כל ארוחות היום או שאפשר להכניס בארוחה אחת את כל הכמות היומית?
לפי מחקרים אין ראיות המראות יתרון על חילוק כמות החלבון לאורך כמה ארוחות במהלך היום, אולם מבחינת נוחות זה בהחלט רעיון ריאלי שאפשר לבצע, לאכול אחת לכמה שעות כמות סבירה של חלבון.
לסיכום, הגוף שלנו יכול להתמודד עם כמות חלבון “גדולה” בארוחה אחת וזה אפשרי, אך ככל הנראה זה יהיה פחות ריאלי עבור רוב האנשים. לכן, יש את ההמלצה לפיזור חלבון לאורך היום, מה שחשוב הוא לדאוג להגיע לכמות החלבון המומלצת.
לכל שאלה או התייעצות בנוגע לתחרויות בפיתוח גוף,
זמין עבורכם\ן תמיד- יקיר נס, מר ישראל בפיתוח גוף 4 פעמים.
חייגו: 050-669-3588